Ljubav preko mreže, drugi deo

“ Ćao, Saša ovde. Imam 30 godina. Sviđaš mi se. Kad idemo na kafu?“ 

Tatjana je bez razmišljanja brisala poruku. Nije prošlo ni dva minuta, stigle su još dve poruke:

“ Šećeru, hoćeš sa mnom u grad večeras? “ -brisala je odmah tu i otvorila drugu poruku. “ Imaš divno telo i čaroban osmeh. Da li si za hot čet?“ Tatjana je besno izbrisala i tu poruku.

Poslala je SMS poruku Maji: “ Ovo je glupost. Stižu bezobrazne poruke. Javi se kad se vratiš kući.“

Dok je čekala Maju, odigrala je neku igricu i prihvatila četiri nova prijatelja. Dobila je poruke od njih trojice. Sve su bile na isti kalup kao i prethodne koje je brisala.

Dobila je poruke i od dve devojke koje su je pozivale na „ludo zezanje“. Ažurirala je nalog i više nije bila dostupna za prihvatanje novih prijatelja. Brisala je sve poruke, čak i one od pre godinu dana koje je dobila od rođaka iz inostranstva. Nove je odmah bez čitanja brisala.

Maja je malo pre ponoći poslala SMS: “ Da li si budna, da te zovem?“ Tanja se taman spremala da ugasi laptop. Pozvala je Maju i rekla joj da želi da briše nalog jer joj se ne dopada pristup tih novih poznanika.

“ Ne briši ništa. Stavljaj na zid neku muziku. Igraj igricu. A ovaj četvrti koga si prihvatila za prijatelja, nije te kontaktirao? „

“ Nije. Neću ni ja njega. Odoh Majče da spavam. Čujemo se.“

Dugo se vrtela po krevetu razmišljajući kako je ispala naivna jer je dopustila da je Maja savetuje. Uzela je neku knjigu i čitala je a onda utonula u san.

Posle nedeljnog ručka, upalila je laptop, pogledala svoje sajtove o zdravlju, knjigama i ušla na Fejs.

Planirala je da izađe nakon što je odigrala igricu i postavila spot svoje omiljene pesme.

Odjednom je videla poruku. “ Ćao, vidim da si online. Hoćeš malo da ćaskamo? “ Bio je to Tomislav, onaj novi „prijatelj“ koji joj juče nije poslao poruku. 

“ Da, imam vremena, tu sam. “ Odgovorila je. Prethodno je pogledala njegov profil. Stariji je od nje dve godine. Radi kao advokat u nekoj advokatskoj kancelariji, manje poznatoj. U statusu je stavio da nije u vezi.

“ Ćao, Tomislav ovde…zapravo, svi me zovu Toma. Pustila si moju omiljenu pesmu. Hvala ti, i hvala na prijateljstvu.“

“ Ćao, Tatjana ovde. Mene svi zovu Tanja. Drago mi je što voliš Stinga.  Tomo, zašto mi nisi sinoć poslao poruku? Izvini, radoznala sam. „

“  Retko šaljem zahteve za nova prijateljstva osobama koje ne poznajem. Nisam znao ni šta bih ti napisao, a bilo je i kasno. „

“  Neobično. Ovde su svi navalentni. „

“ Nisu Tanja. Zavisi zbog čega si ovde 🙂 Ja na Fejsu učestvujem u par grupa i kontaktiram sa prijateljima koji su otišli iz ove tužne zemlje. „

Tanja je bila pomalo zbunjena. Nijednom nije pomenuo njenu fotografiju. Otkucala je novu poruku:

“ Drugarica misli da ovde može da se nađe ljubav“. Kada je poslala poruku, pokajala se. Samoj sebi je ličila na neku očajnicu koja lovi muža, kao ona koka u crtanom filmu.

“ Ljubav može da se nađe na svakom mestu. Nevažno je da li je to Fejs, samoposluga ili da te sa nekim upoznaju drugarice. I ljubav ne dolazi preko noći. Ja ne verujem u ono „ljubav na prvi pogled“.

“ Zato nemaš vezu? “ Bila je hrabra sa tim pitanjem, mislila je u sebi.

“ Razveden sam. Nemam vremena da izlazim sa neoženjenim drugarima. Mnogo radim. To je možda jedan od razloga zbog koga nisam u vezi. A ti? „

“ Uh..sigurno imaš loše iskustvo. Ja takođe puno radim i ostaje mi malo slobodnog vremena. I..sama sam, pre par godina sam imala vezu koja se loše završila“.

“ Okej, sigurno nećeš da pričaš o njoj. Ipak smo stranci. Spaja nas samo muzički ukus.“

Nastaviće se  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.