Ljubav čini čuda, treći deo

Posle ručka i odluke da srede mamu, kćerke su izašle iz stana. Olga se zapanjila videvši ih posle sat vremena sa punim kesama u rukama. Kupile su joj farbu za kosu, komplet kozmetike, parfem, dezodoranse, kupke, ulja za kožu i za kosu, kreme za lice, ruke, telo i još gomilu stvari, a među njima i jednu tuniku i pantalone.

“ Ostalo je još da kupiš cipele, ove imaš već pet godina! srećno je rekla mlađa kćerka.

“ Odakle vam novac za sve to? “ upitala je zbunjena.

“ Mama, živele kartice na odloženo. Ništa se od ovoga neće baciti, sve ćeš koristiti, a mogla bi od one porodične penzije na koju čekaš već dugo da kupiš još garderobe! “ sa osmehom na licu je rekla starija kćerka.

Ćutala je a oči su joj bile pune suza. Zapustila je sebe i svoj izgled od onog trenutka kada je sahranila muža a njihovog oca. Zatvorila se u kuću i samo je sređivala opsednuta čistoćom. Kuvala je, mesila i potpuno se prepustila ulozi domaćice. A bila je odličan ekonomista u firmi u kojoj je radila dok se muž nije razboleo.

***

Te večeri je mlađa kćerka ofarbala a starija odradila osnovni kozmetički tretman, da ne bi tako mnogo neuredna išla kod kozmetičara. Tamo će i u frizerski salon ići pre proslave mature.

Pre nego što je zaspala posmatrala je svoj lik u velikom ogledalu koje je stajalo u hodniku. Već je izgledala drugačije, lepše, mada se u sebi pitala za koga se to sređuje.

Dva dana kasnije došla joj je Vesna.

Nastaviće se-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.