Ljubav čini čuda, sedmi deo

Vreme je prolazilo. Marko više nije spominjao povratak u Rusiju. Vratio je renta kar auto koji je bio iznajmio verujući da će u Beogradu ostati kratko. Kupio je polovan automobil i našao je neku ženu da mu kompletno sredi stan posle krečenja i lakiranja parketa.

Sa Olgom se viđao skoro svakodnevno. Upoznao je njene kćerke. Dolazio je nekoliko puta kod njih na ručak, i da bi im uzvratio gostoprimstvo vodio ih je dva, tri puta u Skadarliju.

Ponovo se upisao u advokatski registar i pronašao je pet, šest investitora koji su zidali po gradu, da radi za njih ugovore i ostala potrebna dokumenta za zidanje zgrada.

Novac je polako počeo da kaplje u njegov džep, kao ranije. Želeo je da ostane u gradu i da ima dovoljno novca zbog Olge. Znao je da ona sa kćerkama živi skromno. Želeo je da im nadoknadi sve ono što im otac i muž nije pružio.

Ljubav je učinila čudo i kada je Olga u pitanju. Promenila se. Od zapuštene domaćice kojoj nije bilo važno kako izgleda, postala je doterana žena. Čak je dijetom smanjila i kilograme viška.

Njene kćerke su bile srećne zbog majke. Kada se starija udavala, na svadbi je bio i Marko.

Posle izvesnog vremena udala se i mlađa kćerka.

Tada su Olga i Marko odlučili da žive zajedno. Olga se preselila kod njega. Stan je ostavila starijoj kćerki, a Marko je jedan od stanova koji je dobio od investitora kao kompenzaciju za rad, sudski poklonio mlađoj Olginoj kćerki. Imao je sa njima lep odnos. Starijoj kćerki je za svadbu poklonio veću sumu novca. Mogao je, jer je imao, hvala Bogu kako bi rekla Olga.

Olga i Marko su jednom večerom kojoj su prisustvovali  njegov brat, snaja, Olgine kćerke i njihovi muževi i par najboljih zajedničkih prijatelja, ozakonili svoju vezu.

Olgi je bilo malo neprijatno što se po drugi put udaje, ali Marko je želeo i deca su želela i ona je na kraju pristala.

Usvojili su jednog dečaka, da ne bi živeli u tihoj kući, sami. Oboje su želeli dete, ali biološki satić im to nije dozvolio. Nisu bili prestari za roditelje, no priroda je čudo.

Danas njihov Darko ide u srednju školu, a njih dvoje često šetaju po Tašmajdanu i Kalemegdanu sa Olginim unucima.

Srećni su, prošlost ih tek ponekad poseti, kada su godišnjice smrti Snežane i Srđana i Olginog muža. Ali, ne padaju tada u depresiju, ne obuzima ih tuga. Zajedno su, vole se i imaju razloga da žive-decu na koju su ponosni.

****

Kada vam potonu sve lađe, kada razmišljate da vam život nema smisla…setite se da uvek postoji svetlost na kraju mračnog tunela. Ta svetlost se zove ljubav. Dođe kada joj se najmanje nadamo, i ispuni nas srećom.

2 thoughts on “Ljubav čini čuda, sedmi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.