Ljubav čini čuda, četvrti deo

“ Ženo, pa ti se ništa nisi promenila! Što si me folirala preko telefona? Vesna je sa tim rečima pozdravila i zagrlila je, kad joj je Olga otvorila vrata stana.

Vesna je izgledala baš kao i ona dok je radila, pomislila je Olga u sebi. Imala je modernu frizuru, vitku liniju, lepu garderobu, diskretnu šminku.

Uz kafu je Olga saznala da je Vesna šef ekspoziture jedne banke, da je razvedena, da joj sin živi u Londonu u koji je otišao sa ocem, nedugo posle razvoda.

“ Ovde nije imao perspektivu. Tamo radi u IT sektoru, fino zarađuje, odavno se odvojio od Dušana, mog bivšeg, sada živi sa devojkom. Čujemo se preko Skajpa jednom nedeljno, a dođe u Beograd, kad krene na odmor i leti i zimi.

Vesna je bila zadovoljna svojim životom, radila je posao koji voli, imala je i dosta slobodnog vremena, pa se zato i prihvatila organizacije proslave maturske večeri.

Nastavile su razgovor o Olginom životu, prepričavale su zgode i nezgode iz osnovne škole, dotakli su se i priče o svojim bivšim drugovima i drugaricama.

Vesna je gotovo sve pronašla, izuzev dva „dečaka“ Marka i Ivana, čije brojeve mobilnih nije uspela da nađe, pa je zadužila Cecu, njihovu drugaricu da ih nađe i obavesti ih o proslavi.

****

Dani su proleteli, kao da ih nije ni bilo. Uoči same proslave, Olga je posetila i frizera i kozmetičara, kupila je još nešto malo garderobe, i jedino joj je smetalo što nije mogla da oslabi desetak i više kilograma za dve nedelje. Inače je bila zadovoljna, i tog dana, dok se spremala za odlazak u hotel, osećala se malo neobično. Nije mogla da opiše taj osećaj.

Kao da je slutila da će joj ta proslava promeniti život.

NASTAVIĆE SE-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.