Letuješ ti, letujem ja

Narodna Banka Srbije objasnila je svoj dopis bankama. Zabrana plaćanja online ne odnosi se na plaćanje računa za domaćinstvo, tako da možemo da odahnemo. Ipak, neće biti redova.

I lepo je što je NBS sve objasnila. Ostalo nam je da čekamo odgovor vladajuće stranke u vezi letovanja njihovih stranačkih aktivista i botova. Sami se hvale preko društvenih mreža da su dobili vaučere za free letovanje. Letuju u Crnoj Gori, videh to danas na jednom internet portalu.

U siromašnoj Srbiji, dok jedni sastavljaju kraj sa krajem, drugi besplatno letuju. Vaučere su dobili zato što su stranački aktivisti.

Od uvođenja višestranačkog sistema ne mogu da se setim da je jedna stranka tako nagrađivala svoje aktiviste, niti su se oni, čak i da su išli negde preko stranke hvalili.

Bahato, izuzetno bahato, dno…Kako drugačije reagovati kad pročitaš vest da neko samo zato što je aktivista stranke dobije 10 dana besplatnog letovanja.

Niko se do sada nije oglasio iz stranke da demantuje ili da objasni ovaj postupak.

Zašto letovanje nisu dobila deca bez roditelja? Zašto na besplatno letovanje nisu poslali penzionere sa najmanjim primanjima?

Zašto i još hiljadu zašto, a odgovora nema.

Da li su mogli ti vaučeri da odu deci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima? Ili bilo kojoj drugoj socijalno ugroženoj kategoriji?

Mogli su. Ali nisu.

Šta ovim postiže stranka? Da li time osigurava glasače za predstojeće beogradske izbore i eventualne parlamentarne izbore? Moguće.

Sa njima je sve moguće i ništa me više neće iznenaditi.

3 thoughts on “Letuješ ti, letujem ja

  1. Verovatno su nagradili one kojima nisu mogli naći posao, pa se odužili na ovaj način, i kupili ih za naredne aktivnosti. Decu je zato zbrinuo Mitrović Željko, uz džeparac i sve to naravno je uslikao da se zna i vidi.
    Ako činiš dobro delo onda to uradi bez reklamiranja i kamera… Ne zna On, šta znači, dobrota u tišini. To još nije savladao.

  2. Nema dalje, zaista dno. Bolesna deca i penzioneri su im nebitni, treba osigurati sigurnu vojsku glasača, ovakvim metodama vladaće još dugo. Mislim da to niko do sada nije uradio, iznenađena sam…Obično zaobilazim vesti iz Srbije da se ne bih nervirala ali ovo je moralo biti prokomentarisano. Podsetilo me na jedan drugi slučaj deljenja besplatnih boravaka koji se odigrao ne tako davno negde u Srbiji, tada takođe deca nisu bila prioritet, a ni penzioneri…

  3. Ja ne volim mnogo da pišem o politici, ali ovo sa besplatnim vaučerima za letovanje nateralo me je da pišem.
    Stvarno nemam reči…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.