Lagunina Noć knjige

U petak 16.07. u organizaciji izdavačke kuće Laguna, održana je još jedna Noć knjige. Laguna je i ovom prilikom dala značajne popuste na svoja, ali i na izdanja drugih izdavača.

Ne idem na Sajam knjiga jer on odavno nema onu finu, kulturnu notu koju je imao pre nekoliko decenija. Do sada nisam išla ni na manifestaciju “ Noć knjige“.

Odluku da idemo u knjižaru u petak donela je moja mama. Već danima smo čekale i merkale “ Pariz I i II tom“ Edvarda Raderfurda.
Bez obzira što mi je rođendan relativno blizu i što kao član Lagune imam rođendanski popust, imajući u vidu muku sa kojom smo nabavili pre godinu, dve “ London“ u tri toma, rešile smo da iskoristimo popust u petak.

U četvrtak smo napravile konačnu listu knjiga koje kupujemo. Pozvala sam Lagunin klub čitalaca u Resavskoj i zamolila da mi odvoje “ Pariz“ i usput se malo razočarala što su neke knjige sa spiska rasprodate. Ljubazna žena sa druge strane zapisala je sve želje, malo promenjene i ostalo je samo da dođem i kupim knjige.

Petak, sparan, topao dan u Beogradu. Ni vrućina ni sparina nas nisu omele da budemo u Laguni negde oko malo pre pola šest.

Nije bila gužva, i odmah sam izrecitovala svoje ime i prezime i dobila knjige. Šetale smo po knjižari, i našla sam i knjige koje ću kupiti uoči rođendana 🙂

Platile smo i otišle u obližnji kafić da popijemo nešto hladno.

Kupila sam, pored već imenovanog Pariza, i “ U zemlji belog oblaka „, „Legendu o lopovu“ i „Plodove na vetru“. Sve knjige su istorijski žanr.

Od poklona sam dobila časopise Nedeljnik i Lepa i srećna, šveps i grisine. Bilo mi je žao što nisam uzela katalog i obeleživače, jer volim te njihove obeleživače.

Sve u svemu, popust je bio 40 posto i zadovoljna sam što sam kupila knjige koje sam želela.

Mislim da ću i ubuduće dolaziti na Noć knjige, ali samo leti, pošto se ova manifestacija održava i zimi.

Napomena: Ovo nije sponzorisani tekst, iako se to možda na prvi pogled čini.

Ilustracija preuzeta ODAVDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.