Kvalitet ili kvantitet

Pre neki dan se na forumu na kome učestvujem dugi niz godina povela kratka rasprava o blogovima. Nije to ni bila neka rasprava, pohvalila sam jednu Fejs-forum poznanicu da odlično piše i predložila joj da otvori blog na ovoj platformi. Odgovorila je da nema dovoljno vremena za Fejs, forum i blog, i da će sačekati još neko vreme dok ne napravi svoj blog. U diskusiju se uključila i druga Fejs-forum poznanica koja nema blog ali voli da čita blogere i tekstove na blogovima. Primetila je, kao čitalac, da je sve manje kvalitetnih tekstova a sve više blogova.

Složila sam se sa njom. Napisala sam da se ja prva ponavljam na mom blogu i da sam to primetila dok sam sređivala SEO, tačnije popunjavala podatke za SEO pretragu.

Imam xyz priča sa istom tematikom- nasilje, alkohol, droga, ljubav. Imam i tekstove sa istom temom, samo su malo drugačije napisani.

U tom trenutku, dok sam sređivala SEO, rekla sam samoj sebi “ Baš si dosadna i naporna“.

Obećala sam samoj sebi, a sada to pišem i javno, da ću ubuduće voditi računa o tekstovima koje postavljam na „glavni“ blog.

Danas sam slučajno naletela na jedan zanimljiv, kulinarski blog. Ja, koga nemam pojma sa kuvanjem oduševila sam se receptima i samoj priči koja prethodi tim receptima. Taj blog ne spada u one tzv „uticajne“, poznate kulinarske blogove, ali ima neki šmek, drugačiji. Dadoh podršku toj devojci sa Dorćola 🙂

Nemam nameru da se sada bavim analizom blogerske scene u Srbiji. Neka to rade oni koji su važni, uticajni, popularni. Ja sam samo obično “ bedno piskaralo“, pisac u pokušaju i verovatno nemam taj kredibilitet da donosim neki sud o drugima.

Iskreno, neću to da radim. I ne volim. Trudim se da pročitam svaki tekst koji privuče moju pažnju.

Kada je reč o kvalitetu i kvantitetu, mislim da kvalitet treba da prati i kvantitet.

Džabe ja sada napišem neki supersupermegasuper tekst i nestanem na tri meseca ili na više. Ljudi zaborave i taj supermegasuper tekst i blog.

Štancujem često ovo mesto 🙂 Ne zato da bih postala ultrapopularna. Štancujem kad osetim potrebu da pišem iz dana u dan, iz noći u noć.

Filosofiram, pišem o ljubavi, malo kao negodujem, i tu sam.

Ovo je moj slobodni kutak na netu.

Priču o blogerskim Fejsbuk grupama, o pismenim i nepismenim blogerima, o mladima i starima ostavljam nekim drugim blogerima.

2 thoughts on “Kvalitet ili kvantitet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.