Kolumna 8.9.2015.

Nervozna sam. To je kod mene stanje. Pojava. Kao što starlete izgledaju fancy sa onim sređenim guzama, i to često ponavljaju, tako i ja često ponovim da sam nervozna.

DakleM, sa kojim temama bih mogla da vas večeras zabavim, ja ovako nervozna i nezgodna pritom.

Danas je dan pismenosti, tako kažu prijatelji sa Fejsa. Tačnije- ne kažu nego piše na njihovim statusima.

Ja ovde napravila namerno jednu grešku. Bilo bi mnogo dosadno da sada pišem na strogo književnom jeziku i da poštujem gramatiku čija se pravila menjaju.

Ne pišem ja ni doktorsku disertaciju, niti magistarski rad, da ne bih mogla da koristim reči iz žargona. Idu nekako uz mene, „dete“ sa voždovačke kaldrme.

Vidim da se potpisuje peticija protiv Farme i ostalih emisija tog formata. Elektronska peticija koja ič ne vredi. Do sada nisam nigde čula a ni pročitala da je neko usvojio elektronsku peticiju.

Ja Farmu ponekad gledam. U pauzi između čitanja dve knjige. Ne pripadam onoj populaciji koja ne gasi televizor i ne menja kanal, već verno prati ružičasti rijaliti.

Retko gledam televiziju. Sve manje vremena provodim i na internetu. Nisu u pitanju tu samo porodične obaveze, već i zasićenost.

Čitam danima iste ili slične statuse na Fejsu. Čitam diskusije na forumima. Čitam novine, online izdanja. I ništa lepo ne vidim, što bi rekao Bora Čorba ista „sr…a“…

Emigranti, azilanti, izbori, Miša Banana i Koferče, plate se dižu, penzije se nižu, a jesen stigla sa njom i zimnica da se pravi. Još nisam pravila zimnicu ove godine. Čekam da padne cena paprika, i da rešim neke obaveze.

I taman kad napravimo svi zimnicu, eto stavljanja kupusa za zimu..i eto prođe godina.

Starim, čim mi vreme brzo prolazi. Nije mi ni dosadno, da jeste, sporo bi vreme prolazilo.

Izvinite na ovoj digresiji, stadoh kod azilanata, emigranata, Farme šarme..

Mažu oči ovom narodu, da bi mogli da reše sve dilove pre izbora.

Kad počne kampanja pljuvaće jedni druge, žuti i plavi, ružičasti i zeleni. Ukrstiće koplja i praviće se da su samo oni fini a svi ostali su mangupi i barabe.

Olovke i upaljače neću morati da kupujem kad počne kampanja. Ima da idem od štanda do štanda i da skupljam olovke, upaljače, blokčiće.

Muka mi je bre i od izbora. Ali ću izaći na njih i glasati onako kako smatram da je ispravno.

Svašta vam ja ispričah ovako na brzinu…odoh, dosta sam i ja davila i gnjavila..Osmeh na lice, sutra je sreda, sredina nedelje, petak se bliži!

2 thoughts on “Kolumna 8.9.2015.

  1. E, draga moja svaka ti je na mestu. Kao da sam sama ovako nervozna pisala. Veeeeeeeliki pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.