Kad sve pođe naopako, drugi deo

Svetlanu je zaposlio kod jednog prijatelja čija firma nije bila velika. Svetlana tu nije imala puno posla i odgovornosti. Nije mogla da nanese štetu firmi.

Aleksandar je verovao da će se smiriti, da će joj ovaj miran posao doneti zadovoljstvo, jer nije bilo pritisaka i rokova kao na prethodnom poslu.

U početku je sve bilo u redu, dolazila je nasmejana sa posla, vodila je računa o deci a znala je i da napravi neki kolač ili tortu kada im se svima jelo nešto slatko.

Bila je čudna žena, mislio je Aleksandar. Srednje visine, vitka, simpatična, ne mnogo lepa. Trudila se da bude uvek doterana, čak i kada je mnogo pila.

Kada je počeo četvrti mesec na njenom novom poslu, pozvao ga je prijatelj kod koga je radila.

– Sale, ja moram da dam otkaz tvojoj Ceci. Izvini, moram, eto daću joj i platu za ovaj i sledeća dva meseca jer nije bilo otkaznog roka.

– Šta se desilo?

– Juče je došla pripita, verovatno je usput, do posla svratila u neku kafanu, i počela je da viče na mene. Kako nisam nikakav muškarac, kako je ne primećujem. Onda je prišla i pokušala da me poljubi, što joj nisam dozvolio.

– Ali Branko, pa šta to pričaš

– Slušaj dalje. Baš u to vreme stigla je i moja Jelena. Videla je scenu, i sinoć sam se celo veče pravdao. Bilo je potrebno vreme da shvati ko je Ceca.

– Dobro Branko. Daj joj platu samo za ovaj mesec, nemoj više jer će to sakriti od mene i dece i trošiće na piće. Hvala ti.

– Izvini prijatelju, ali moram. Nemoj da se ljutiš na mene.

– Ma, ne ljutim se. Odlično poznajem Svetlanu. Sve je u redu, prijatelju, čujemo se i vidimo.

Spustio je slušalicu i iz srednje fioke radnog stola uzeo Kafetin. Glava ga je očajno bolela.

****

Kada sve pođe naopako, onda događaji i to ružni, slede jedan za drugim. Sutradan ga je pozvala Mišina razredna. Slomio je nogu na fizičkom i mora da dođe po njega, da ga vodi kod lekara. Odveo je dečaka na ortopediju, stavili su mu gips i rekli da mora da ga nosi najmanje mesec dana.

Njegova majka koja je na smenu sa taštom čuvala decu, razbolela se, dobila bronhitis i morala je da ostane u krevetu. Zvao je taštu, došla je i rekla mu da neće moći svakodnevno da dolazi jer joj je dosta ćerkinog pijanstva.

Razgovarali su mnogo puta o Svetlani. Još kao dete upala je u loše društvo i svi pokušaji njenih roditelja da je promene nisu urodili plodom. Otac je pre par godina umro od srčanog udara a majka je prihvatila da čuva unuke, ali je sve više nervirala Svetlana koja je bila spremna na svađu u svakom trenutku.

****

Otkazao je neke slučajeve kako bi mogao da i on čuva decu. Razmišljao je šta da radi, sve mu se smučilo. Svaki pokušaj da je urazumi bio je greška. Na odvikavanje od alkohola nije pristajala.

Odlučio je da se razvede. Da u sudskom procesu kaže da je Svetlana alkoholičar. Deca će pripasti njemu, ona nije bila sposobna da vodi brigu o njima.

A onda se desilo nešto što je sve promenilo..iznenada i neočekivano.

– Nastaviće se –

2 thoughts on “Kad sve pođe naopako, drugi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.