Kad sve pođe naopako

Ušla je i sa vrata počela da viče:

– Đubre jedno, ti tako o meni, da sam pijanica, da sam ovakva, onakva, sram te bilo!

– Čekaj malo Svetlana, polako

– Šta ti meni polako? Zašto polako?

Vika se čula u celoj zgradi. Počela je da plače, zalupila je vrata i izašla iz stana.

Aleksandar je ostao da stoji nasred dnevne sobe. Ovo je ko zna koja po redu svađa između Svetlane i njega. Mnogo je pila u poslednje vreme i on nije znao šta da radi. Gledao je njihovo troje dece. Brinuo o tome da li su jeli, da li napisali domaće zadatke, da li su okupani. Deca su još mala, mislio je u sebi. Miša ide u šesti, Irena u četvrti i Dušan u prvi razred. Ne mogu da ih ostavim. Završiće u domu ako odem. Zašto na vreme nisam sprečio njen alkoholizam, mučilo ga je i to pitanje.

***

Zajedno su studirali prava. Površno su se poznavali a postali su bliski tokom apsolventske eskurzije.  Počeli su da izlaze a potom su ušli u vezu. Sve je bilo u redu. Aleksandar nije obraćao pažnju na poneko pivo koje je Svetlana pila u kafiću. I sam je tada pio pivo. Na venčanju je bila blago pripita. Mislio je da pije zbog treme.

Kada je bila trudna sa Mišom i Irenom nije pila. Ponovo je počela posle Dušanovog rođenja. Tada je sve pošlo naopako.

Izgubila je posao kada se vratila sa porodiljskog bolovanja. Zaboravila je dva puta da ide na ročište i sudija je doneo presudu koja je štetila njenoj firmi.

– Zbog tebe i tvoje želje za dečurlijom ja sam izgubila posao! Kako te nije sramota. Gospodin advokat će sada biti gospodin a ja ću postati zarozana domaćica!

Deca su tog vikenda bili kod njegovih roditelja, tako da nisu ni znala za ovu roditeljsku svađu.

Mislio je da će se smiriti i da će smanjiti piće onda kada joj je preko svojih veza našao posao. Međutim..nije se smirila.

– Nastaviće se –

1 thought on “Kad sve pođe naopako

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.