Kad su bili mali, još jedno sećanje

VOKMEN I MILE PILE

Moram da podelim sa vama razgovor koji se malopre vodio za stolom ( dok smo ručali ):

Moja sestra: Mico, šta hoćeš da ti baba i tetka kupe za rođendan?

Moja mama, Micina baba: Reci ljubavi babi, šta da ti kupim?

Milica-Mica: VOKMEN! Ili ono manje nnnnptri…:)))))

Ja: Kako Mico ti znaš šta je vokmen, pa puniš tek pet godina?

Mica: Vokmen ima i Mile pile

Ja: Ko je Mile pile?

Mica: Ih bre tetka što si glupa. Mile pile iz crtaća. Ja sam jela..idem na Internet.

I ode malopre Mica na Barbi sajt, a ja sam ostala zapanjena. Ne znam ko je Mile pile, ne znam ni ostale junake iz crtanih filmova, ma ništa ja ne znam…lepo mi dete kaže da sam glupa….:)))

4 thoughts on “Kad su bili mali, još jedno sećanje

 1. Da, sestričina me obožava, i ne smeta mi kad je ranije govorila „glupa si“, uvek uz smeh..Imam još dve priče o njima kada su bili mali..i priče iz današnje perspektive..

 2. Kada je moj klinac imao nekih 5-6 godina, donela nam komšinica kiflice. Divne, domaće, tople, meke kiflice. I to baš u vreme večere. I on umesto nekih drugih budalaština, za večeru dobije te kiflice. Probao, ali mršti se i neće… Odlučim ja da primenim savremene metode vaspitanja i pustim mu prezentaciju koja poredi život u siromašnim delovima Afrike i bogatim delovima Evrope… Levo bogati mali Evropljani jedu hamburgere, nose firmiranu garderobu i patike, bla, bla, bla… Desno, na istom ekranu, siromašni Afrikanci polugoli, polubosi, mršavi, drže prazne lonce…
  “Znaš li šta bi oni dali za tu polovinu kifle koju držiš u ruci…?“, pitam pobednički…
  “Znam, tata, ali oni ovu kiflu još nisu probali…“
  (Izvini na ovako dugom komentaru, ali podstakla si me na to baš u onom trenutku kada si mi razvukla osmeh svojim postovima…) 🙂

  1. Dobrodošao na moj blog! Hvala na komentaru. Podseti me sa pričom o kiflicama na priču o palačinkama. Malecka tetkina imala je oko 4-5 godina i teča-muž njene druge tetke doneo joj je palačinke. „Tečo, vrati te prljave palačinke“ Malkice su bile zagorele, i šta će, čovek je pravio ponovo palačinke i klinka mu je rekla „vidiš da znaš da pečeš ČISTE palačinke“.

   – Slede teme iz sadašnjosti i malo tuge..- takvi su svi moji blogovi, malo smešni, malo tužni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.