Jedna zanimljiva recenzija

Poranio Milorad

Trećim po redu romanom „Poranio Milorad“ Dušan-Dule Nedeljković pokazao je da je pravi pisac novije generacije pisaca u Srbiji. Roman o Miloradu i njegovom potomku Aleksandru, napisan lakim, čitljivim stilom, punim arhaizma i današnjeg žargona, uvodi nas u priču o Srbiji nekad i sada. Glavno pitanje koje je Vladimir Arsenijević spomenuo u svojoj recenziji je pitanje homoseksualnosti, ali posmatrano šire, ovo je priča o porodici, o pravdi, poštenju, istini. Živopisni i smehom ispunjeni kadrovi života u selu sa početka 20 veka i tugom obasjane slike iz današnjice traže od čitaoca da razmisli o mnogim životnim stvarima.

———

RECENZIJA NA MOJ NAČIN

Grohotom sam se smejala Stanimiru dok je mortus pijan kukao zbog Obrenovića. Smejala se Miloradu zbog svega šta ga je snašlo, ali mi nije bilo lako da prihvatim njegovu odluku da otputuje na onaj svet.

Aleksandar, šmeker, car, genije, pametan i lucidan, dozvolio je da se po prvi put „zaljubim“ u junaka neke knjige. Skapirala sam ga skroz, bolje od one malograđanke kojom je bio oženjen.
***

Nema više opisa i detalja iz knjige. Reko čika Kosta da je dosta! Ukoliko vam prepričam celu knjigu, neće vam biti zanimljivo.

Pročitajte knjigu, nećete se pokajati. Izdavač je Laguna.

Ko je pročitao „Milorada“ neka ostavi svoj utisak ovde 🙂

2 thoughts on “Jedna zanimljiva recenzija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.