Javni odgovor Predsedniku

Ovih dana svi penzioneri u Srbiji dobili su Vaše pismo. U njemu se zahvaljujete najstarijim građanima na strpljenju zbog penzija koje ste im zbog reformi smanjili pre par godina.

Podatke o adresama penzionera niste dobili od PIO Fonda jer nisu svi menjali adrese u tom Fondu. Jasno je kako ste došli do njih. Ono što iritira u Vašem pismu je logo stranke čiji ste predsednik.

Da li Vi mislite da su svi penzioneri Vaši članovi i simpatizeri stranke? Da li ste Vi predsednik SVIH građana? Očigledmo je da niste.

Takođe, i sami znate da ste bez zakonske normative smanjili ljudima penzije, i da su se penzioneri žalili sudu u Strazburgu. Čemu onda to pisanije? Kome se zahvaljujete na poverenju i strpljenju?

Koliko novca je potrošeno na papir i koverte? Da li ste taj novac mogli da preusmerite na neke pametnije budžetske stavke? Mogli ste, naravno da ste mogli.

Stiče se utisak da namerno nervirate ljude koji su na ivici siromaštva. Još je strašnije što Vam upravo ta populacija ukazuje poverenje, bar većina onih koji gledaju Vaše televizije i čitaju Vaše novine.

Šta je sa onima koji nisu glasali, niti će glasati za Vašu stranku? Zar zaista mislite da su se svi obradovali povećanju penzije od nekoliko stotina dinara? Zar mislite da ih je obradovalo Vaše pismo?

Mnogo sam pitanja postavila i znam da odgovore neću dobiti. Ali, ipak se javno obraćam jer nemam nameru da Vam pišem na adresu Vaše stranke čiji logo, ponavljam, stoji na kovertama.

Da nije ružno i tužno, Vaše bi pismo bilo komično. Sada je samo tragikomično.

Ovim Vas i obaveštavam da su mnoga pisma koja su poslali ljudi iz stranke, završili u kontejnerima. Neotvorena i nepročitana.

Ta pisma su još jedan minus u gomili minusa koje pravite tokom svoje vlasti. Na kraju, treba da znate da gubite ovo glasačko telo, te stare i nemoćne ljude. Nisu svi oni neobrazovani i nepismeni, i znaju da im niste vratili ni delić onoga što ste im pre nekoliko godina oduzeli.

To je sve što sam želela javno da Vam kažem. Oprostite što sam bila direktna i možda neprijatna. Pišem onako kako se Vi obraćate novinarima na Vašim brojnim konferencijama za štampu koje takođe imaju negativan odjek u široj javnosti.

Napisala bih još nešto, ali ovde zaista stajem. Bolje je i pametnije. I za Vas i za mene.

2 thoughts on “Javni odgovor Predsedniku

    1. Najveći minus je ovo pismo…Možda sam zla, ali…možda će zbog ovog minusa da ode..sa vlasti..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.