Idu dani, peti deo…

Nataša, šta ti misliš o svemu ovome? Šta da radimo? Predlog nije loš, ali njegova kćerka se buni.

Ne znam Saša..zabolela me je glava od njene negativnosti.

Možda treba da probamo. Taj Ugovor može da se poništi, ukoliko se ne budemo složili sa profesorom ili on sa nama.

Da, u pravu si. Svakako bi bilo dobro da bar par meseci ne plaćamo kiriju. Okej, moraćemo da plaćamo struju i komunalije, ali ne plaćamo još i kiriju.

A šta će nam reći naši roditelji?

Ništa, ti imaš sestru, ja brata, tako da imaju na koga da se oslone pored nas.

Razgovor je trajao duboko u noć i odluka je donesena-pristaće na potpisivanje Ugovora.

****

Sutradan je Aleksandar rekao profesoru Dragutinu, da se slažu on i njegova žena sa predlogom da se potpiše Ugovor.

Posle još jednog otkucanog spiska knjiga, dogovarali su se oko detalja. Od prvog će se preseliti kod profesora. Pre toga će sve pripremiti sa advokatom, i potpisaće u sudu šta treba. Katarinu će obavestiti na kraju. Stari profesor je bio ogorčen na svoju kćerku.

****

Tako je i bilo. Napravili su nov raspored u stanu. Stan je bio dovoljno velik da u jednoj sobi stane profesorov stari nameštaj. Želeli su da spavaju na svom krevetu i da stvari smeste u svoj orman. Kao podstanari, i nisu imali puno stvari. Nataša se oduševila kada je videla kako je kuhinja opremljena. Uzeli su i nov paket kod kablovskog provajdera, da bi imali veći broj kanala na televiziji i bolju internet brzinu. Profesor se radovao što će moći da gleda više dokumentarnih emisija.

Bio je srećan i što više nije sam. Zajedno su večerali i ručali. Insistirao je da učestvuje u kupovini hrane i higijene, mada tako nije stajalo u ugovoru.

Nata treba kvalitetno da se hrani- tako je zvao Natašu. Njoj je to bilo simpatično, jer tako je isto zvao i njen pokojni deda.

Svi su bili zadovoljni, sem Katarine. Ona je dala punomoćje advokatu kako bi je zastupao na sudu. Želela je da obori ugovor tvrdeći da su Nataša i Aleksandar naterali profesora da im „prepiše i ostavi“ stan. Muž je podržavao u tome. Nije imao veliku platu tamo u Americi, i mislio je da bi im dobro došla kirija od stana njegovog tasta. Zajedno su, preko interneta pronašli jedan dom za stare koji nije bio skup. Profesor je mogao da ga plaća svojom penzijom i još bi mu ostalo. I on će svoje roditelje smestiti u dom, kada jedno od njih dvoje ostane samo,

****

Idu dani, ide život, rekao je profesor ili čika Guta kako su ga sada zvali, onog dana kada je Nataša otišla da se porodi.

Kroz nedelju dana darovao je maloj devojčici zlatni dukat, nasleđen još od roditelja.

Bio je presrećan kada su krstili malu Anu. Bilo je puno gostiju koji su došli na ručak, posle krštenja. Zaista više nije bio sam, i nimalo mu nije smetao bebin plač. Nije mu smetao žagor u kući. Osećao se sjajno.

Jednoga dana, kada je mala Ana napunila deset meseci, i kada je deda Guta gledao kako se igra sa omiljenim medom, na vratima je neko zvonio. Bio je to sudski pozivar.

NASTAVIĆE SE-

2 thoughts on “Idu dani, peti deo…

  1. Dok se profesor osećao da ponovo živi punim plućima, za to vreme ćerka sa mužem kuje plan kako da osujeti tu idilu… Upravo dolazak pozivara, nagoveštava da stvari više neće ići ružičasto… Već slede teški dani za ukućane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.