Hodnicima sećanja

Tog dana nije imala obaveze. Nije očekivala goste, a nije imala ni planove za izlazak.

Skuvala je sebi kafu i utonula u neku blagu melanholiju. Počela je da šeta hodnicima sećanja, u nadi da će pronaći razlog zbog kojeg je danas sama. I emotivno prazna.

Prva veza je trajala dugih sedam godina. Svi su očekivali da će njih dvoje sklopiti brak. Ali, on je raskinuo i razlozi za raskid nisu bili uverljivi.

Bilo joj je potrebno vreme da se oporavi od šoka i da ponovo zavoli. Zaljubila se i zavolela pogrešnog. Bio joj je najbolji drug. Oženjen, sa problemima u braku. Ona je volela da bude u njegovom društvu, bila je rame za plakanje, i nije joj smetalo što je to platonska ljubav.

Volela ga je i kada je ušla u vezu sa čovekom koji je bio na ivici zakona. Možda joj je ta platonska ljubav koju je osećala prema drugu, spasla patnje i bola kada je ta veza u pitanju. Čovek je bio opsednut njom. Plašila se. Pretio je da će je oteti. Raskinula je vezu ali je dugo vremena bila u strahu da će ga sresti na ulici.

Ljubav sa TV zvezdom. To zvezda lako može da se stavi pod znake navoda. Nije ga doživljavala kao zvezdu i to je njemu smetalo. Burna i strasna veza. Ipak, prekinuta je zbog njegovog alkohola.

I na kraju on..Čovek zbog koga je prestala da voli druga. Čovek sa kojim je zamišljala budućnost. Obostrana jaka ljubav, razumevanje, nežnost. Surova bolest ih je razdvojila.

Došla je do kraja hodnika sećanja. Vratila se u stvarnost. Sasvim običnu, ponekad melanholičnu, ponekad sunčanu.

Samoća joj ne prija. To nije njen izbor. Ponovo želi da voli i da bude voljena. Veruje i dalje u ljubav. Onu pravu, koja čini čuda. Nada se da će je jednog dana imati.

Oprala je džezvu i šoljicu od kafe, izbacila pepeljaru i odlučila da skine tugu sa lica. Mora da bude optimista, i da veruje u neko šareno sutra. Možda će joj to sutra u boji doneti ljubav, ko zna?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.