Grešnica- treći deo

Jelena, Jasmina i Sreten su posmatrali svoje uplakane roditelje. Bili su zbunjeni kada ih je Milutin pozvao da dođu u kuhinju i popričaju sa majkom i sa njim.

Milena je uplakana zakuvavala kafu i Jelena je videla da joj ruke drhte. Zato je ona sipala u šoljice i podelila svima kafu.

“ Majka i ja smo se pomirili. Ja sam spreman da robijam za sve one batine i uvrede koje sam joj naneo. „

“ Otkud ćeš ti Milutine crni u zatvor? I ja da te prijavim- Milena je ponovo počela da plače.

“ Ajde smiri se Milenice, ja to kažem jer sam spreman da robijam. „

Brisala je suze sa jednim krajem marame. Zatim je ustala i sipala sebi čašu vode.

“ Deco, čim popijem kafu ja odoh do naše doktorke, da mi da uput za Beograd. Hoću da prestanem da pijem. Dosta sam i Mileni i vama nanosio bol. Videh koliko mi Milena znači dok je nije bilo. Videh i da sam neke stvari iz kuće rasprodao, zbog pića. Kupiću ih ponovo. „

“ Sve će biti dobro deco moja. Samo da smo svi živi i zdravi. Biće svega ponovo, kažem ja Milutinu. „

Sat vremena kasnije Milutin je otišao kod lekara, po uput za bolničko lečenje.

Milena se smirila i napravila šnenokle da se svi zaslade posle ručka.

Milenina i Milutinova, već odrasla deca, bila su pomalo skeptična po pitanju očevog izlečenja i pomalo su se plašili da će on i trezan biti agresivan. O tome su pričali, između sebe, nisu hteli da nerviraju i rastuže majku.

****

Dok je Milutin bio u bolnici, deca i Milena su posećivali, kada su mogli. Svi su vredno radili na imanju, a Milena je ponovo počela da šije za komšinice i sve one koje bi komšinice preporučile.

Nekoliko meseci kasnije, Sreten je dovezao oca iz bolnice. Tog dana je Milena napravila svečani ručak i doboš tortu koju je Milutin najviše voleo.

Mir je ponovo zavladao u ovoj bogatoj, paorskoj porodici. Milena se sasvim oporavila od depresije. Milutin je od tada pio samo sok od višnje i kiselu vodu. Čak ni za krsnu slavu nije želeo da uzme gutalj rakije.

KRAJ

1 thought on “Grešnica- treći deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.