Gorak život

I sve je po starom. Dani i godine se vuku, nestaju polako, a ja stojim tu gde sam. Šta da ti kažem, šta da ti lažem? Volela sam ga kao boga. I ubila sam ga. Morala sam. Bilo je  pitanje, hoću li ja njega ubiti ili on mene. Da da, baš tako.

Jelena i Marko su rođeni iste godine, u istom selu. Zajedno su išli u zabavište, pa u školu. I u gimnaziju, i na fakultet koji Jelena nije završila. Udala se za Marka na početku treće godine studija.

„Imala sam gorak život. Sa strane gledano. sve je bilo u redu, ali… Otac je mnogo pio i tukao i majku i sestru. Mene nije dirao jer sam bila mala.

Majka je otišla sa sestrom kada sam imala dvanaest godina. Ostala sam sama sa ocem i babom. Sređivala  sam kuću, pomagala babi oko bašte. Kada sam krenula u srednju školu baba je umrla. A kada sam upisala fakultet otac se razboleo. Gledala sam ga i negovala dve godine. Onda je i on umro. U kuću su se tada vratile majka i sestra. Kao, nisu htele da budem sama, a zapravo im je značilo nasledstvo. Otac, iako pijanac, nije sve popio. Ostavio je punu kuću i puno dvorište. Ako, neka ih sada tamo.

Marka znam od malena. Zajedno smo igrali klikere na blatnjavom asfaltu. Žmurke i fote i „Čoveče, ne ljuti se“ zimi.

Gorak život je bio malo blaži kada sam počela da se zabavljam sa Markom. Bilo mi je lepo tih par godina i prve godine braka, dok sam čekala bebu. Kada se Ana rodila Marko je počeo svakodnevno da pije. „

2 thoughts on “Gorak život

  1. U tvojim pričama postoji uvek taj light-motiv … alkohol … Žao mi je, zaista … imao sam posla sa alkoholičarima … iako faktički nisam JA bio ugrožen na bilo koji način, rasturanje čitavih porodica i dečijih života je bilo zaista žalosno za posmatrati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.