Dušica, treći deo

Došao je posle sedam. Dušica ga je posmatrala. Opet je došao blago pijan. Taman toliko da može da mu kaže šta želi, a da ovaj ne pravi scene.

– Spakovaću ti stvari, moraš da odeš. Želim da raskinem veridbu.

Izgovorila je u jednom dahu.

Miloš je ćutao. Posle nekog vremena samo je pitao:

– A gde da idem?

To pitanje je razbesnelo.

– Kod druga, kolege, šefa, u hotel, u motel, kod bivše devojke, ma idi bre gde hoćeš!

– Dobro.

Spakovala je veliki kofer i jednu putnu torbu. To je imao i kada je ulazio u ovaj stan. Ništa nije kupio, niti novo doneo.

Izašao je iz stana, prethodno joj vrativši ključeve.

***

Dušica je skuvala sebi duplu kafu, i kroz dim cigarete prisećala se svoje ljubavne priče sa Milošem. Nije tu bilo mnogo lepih trenutaka. Verila se sa njim, jer je mislila da joj je on zadnji voz, a i volela ga je. Očigledno, više nego on nju. Laknulo joj je kada joj je vratio ključeve, a sa druge strane je besnela jer je imala utisak da je njemu svejedno. Da je jedva dočekao priliku da ode.

Nije želela da plače. Ovo je samo jedno veliko iskustvo.

***

Posle nedelju dana otkazala je letovanje. Crnokosi momak u agenciji je bio začuđen kada je ponovo video. Vratio je uplatu rezervacije. Nije smeo da je pita šta se desilo. Bila je starija od njega, i samo nedostižan san.

***

Na poslu je davala sve od sebe. Radila je i prekovremeno. Ceca je molila da se malo zaustavi, da predahne, ona to nije želela.

Izašla je i dva puta sa bivšim dečkom, sa Sašom. Prijao joj je razgovor sa njim. Smeh sa njim. Dogovorili su se da se ćešće viđaju.

***

Vođenje ljubavi sa Sašom, bilo je strastveno. Sasvim drugačije. Shvatila je da joj je nedostajao.

Veza je bila jača, i imala je vreme da postane čvrsta kao stena.

– Dušice, da li mogu da te zovem Dušice dušice, pitao je Saša..

– Da ljubavi..a kroz maglu se setila onog dečka iz turističke agencije i samo se nasmešila.

****

Posle šest meseci ostala je trudna. Venčali su se bez velike ceremonije.

Saša je bio dobar čovek. Prihode od izdavanja svog stana stavljao je na deviznu knjižicu i čuvao za njihovog budućeg sina. Želeo je da mu priušti samo najbolje stvari u životu.

***

Posle dve godine, slučajno je na ulici srela Miloša. Bio je pijan. Pretvorio se u pravog alkoholičara. Nije, osim sažaljenja, ništa osetila prema njemu.

***

– Dušice dušice, naš sin želi seku, šapnuo mi je danas..rekao je Saša i privukao je u zagrljaj. Osetila je sigurnost, ljubav, sve čega nije bilo u vezi sa Milošem.

– KRAJ –

8 thoughts on “Dušica, treći deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.