Druga priča-Igor

Igor već godinama živi sa roditeljima i sestrom u Francuskoj. Ima 45 godina, dva loša braka iza sebe, sina od devetnaest godina koji studira arhitekturu, tri posla na kojima je dobio otkaz i četvrti posao koji ne voli. Drogira se od svoje sedamnaeste godine, počeo je sa drogom dok je živeo u Srbiji, pre odlaska u Francusku.

Živi u predgrađu Pariza u jednom malom stanu, polupraznom. Do sada je više puta potkradao roditelje koji žive nedaleko od njega. Krao je novac od prve supruge, a drugoj je napravio veliki minus na kartici pre razvoda.

Njegovu priču znam preko jednih porodičnih prijatelja. Znam da voli da slika i da se pomalo bavi komponovanjem muzike. Znam i da je tukao sina kada je bio u krizi, i zbog toga se sin preselio kod majke, njegove prve supruge.

Igorovi roditelji su verovali da će preseljenje u drugu državu pomoći Igoru da savlada ovu bolest. Međutim, i u Parizu je brzo našao „srodne duše“ i samo nastavio tamo gde je počeo u Kragujevcu.

Više puta je bio na lečenju, ali nijedno lečenje nije uspelo. Bežao je iz bolnice. Jednom svom rođaku je rekao da ne želi da prekine sa drogiranjem, da je droga njegov život.

U bolnici je prisustvovao nizu tribina koje govore o štetnosti narkomanije po zdravlje narkomana. To ga nije navelo da razmisli i da poželi normalan život.

Lekari su njegovim roditeljima i drugoj supruzi rekli da je on skoro pa fenomen, jer ima dug narkomanski staž i da izlečenje neče uspeti, ma koliko oni novca davali na lečenje.

Čula sam nedavno da je pravio pauzu, i da je ponovo počeo sa drogom. U svađi je sa roditeljima i sestrom kojoj je zbog droge pravio problem u braku.

Sina dugo nije video. Tumara po pariskim haustorima i traži društvo za „putovanje u raj.“ Nikada se ne zna kada će porodici javiti da je mrtav, da se predozirao. Oni su na to spremni, i po rečima njegove rođake „živog smo ga ožalili“.

***

Ovom pričom završavam prvi deo ciklusa o tabu temama i problemima društva. Nastaviću kasnije, ali sa nekom drugom temom.

2 thoughts on “Druga priča-Igor

 1. Nastavi, Rado… lepo ti to ide. A meni si već, nadam se, oprostila što malo izvrdavam učešće u pisanju na ove teme, razlog znaš i sama. Nadoknadiću, obećavam.

 2. Uh, teška tema.
  On je zaista fenomen.
  Zamisli situaciju, od dve sestre i jenog brata, sinovi, tri momka, jedan drugog uvukli i jedan po jedan otišli mladi od prekomerne doze…priča iz šire familije mog muža.
  A iz uže, brat od ujaka, od side, posledica igle 🙁
  On je ovaj kovrdžavi, skroz levo, u prvom delu spota ga zaklanjaju devojke.

  http://www.youtube.com/watch?v=VKLPK4-T9FE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.