Do zvezda

Hrabro koračam

ne obazirem se na trnje

zaobilazim sve prepreke

ne priznajem autoritete

nemam emocije

Hrabrost i volja

vera u uspeh

vode me

do zvezda

Izdržaću sve pritiske

i pogrešne procene

neću mariti za sredstva

jer u ljubavi, ratu i uspehu

sve je dozvoljeno

A kad stignem do zvezda

neću biti deo njih

ostaću obična

i samo svoja

Do zvezda stižem polako

sugurnim koracima

samo da ih dodirnem

vidim

pomilujem

kažem šta mislim

i tada odlazim

u noć

u mrak

u tamu

i ujutru će me čekati

samo Sunčev zrak

8 thoughts on “Do zvezda

 1. Lepo. Jedini stih sa kojim se ne slažem je onaj koji ne priznaje autoritete. 🙂 Ja nekako mislim da je to potrebno, iako je u poslednje vreme nepopularno. Ako ne priznajemo autoritete, onda se ničim nećemo baviti kako treba: nećemo dobro ni kuvati, ni voziti, ni poštovati pravila, nećemo znati ni matematiku, ni gramatiku, ništa… Jer svemu tome moraju da nas nauče neki autoriteti. 🙂
  Izvini, pesma je inače prelepa, zaista, jedino mi je ovaj stih zaparao uši. Znam da kod tebe on ima više apstraktno značenje, ali iskoristio sam priliku da kažem šta mislim o tome zato što je to nešto što se u poslednje vreme često čuje.

 2. Hvala Blogi. Pesma je inače davno napisana, i sada sam je samo prenela na blog. Ne znam zašto sam spomenula da ne priznajem autoritete, možda sam bila ljuta na nekoga 🙂 u tom trenutku..

 3. Оде ти Радо у песнике 🙂
  Свиђа ми се…
  А што се ауторитета тиче, знам да није ни лепо ни културно да се тиме хвалим, али не трпим им, па то ти је…нисам никада…ни као мала, ни као мало већа, ни сада кад сам оматорила…матора а неозбиљна…па то ти је…

 4. Hvala svima na komentarima. 🙂 Ja ipak nisam neki pesnik, to samo pokušavam da budem.
  Neno, istina je da postoje oni koji gube emocije, namerno, da bi stigli do nekog svog cilja. Mislim da je to bolno i za njih same, jer kad dotaknu zvezde, osećaju se prazno i usamljeno. Bez prijatelja i prave podrške. Onda žale za nekim starim vremenima..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.