Daleko je Amerika, osmi deo

  • Daleko je Amerika, uzdahnula je Ceca dok su pili kafu posle večere.
  • I ja to mislim. Imam i jednu ideju, ali mi treba podrška.

Ispričao je Ceci da želi da proda ili zameni stan za manji. Za razliku novca ukoliko bi menjao stan, ili kupovao manji, mogao bi da počne da se bavi prodajom zdrave hrane. Ceca je radila već u jednoj prodavnici tog tipa i zna posao.

Stavljali su te večeri sve na papir Petar i Ceca. Troškove, nabavljače, cene stanova..

A zatim su prešli u dnevnu sobu i Petar je pustio muziku, da se malo opuste. Spontano ga je uzela za ruku, zagrlila ga i ljubili su se još dugo, i ne obraćajući pažnju na muziku.

Sutradan je Petar dao oglas u novinama. Niko, osim Cece nije znao šta planira. Niko nije ni znao da se zabavlja sa Cecom.

Posle tri meseca je uspeo, sasvim slučajno, da zameni stan. Novi, manji stan se nalazio u istom naselju. To ga je radovalo.

Javio je svima da se preselio. Dobio je i razliku novca, kao doplatu za njegov veći stan. Miki, Milan i Slađa su bili zapanjeni. Nije im rekao da je Ceca već dala kaparu za lokal u jednoj prometnoj ulici. Nije im rekao da želi da se oženi ponovo.

Sve je nekako došlo brzo. Odluke je donosio bez velikog razmišljanja. Setio se i da pošalje mejl američkoj ambasadi, tu mu je opet pomogao Miki. Miki je otprilike znao za njegove planove. Morao je da zna, jer će mu biti kum na venčanju.

******

Prošlo je četiri meseca. Sa Cecom se venčao u krugu najbližih. Nije pravio feštu kao za prvi brak. Ni Ceca to nije želela. Otišao je kod Jeleninih roditelja da vidi Dušana i da mu kaže da će dobiti batu ili seku. Jelenin otac ga je dočekao na vratima.

  • Dobro je Dušan, ne brini. Hteo sam da ti ovo nasamo kažem. Jelena je na lečenju. Udaje se. Da te ne iznenadi Dušan tim novostima.
  • I ja imam novosti za vas.

Ispričao je Jeleninom ocu za novi brak, za radnju koja uspešno radi iako su je tek otvorili, za dete koje će dobiti.

Starijem čoveku je bilo drago. Znao je kakav je Petar imao život.

Dušan je bio srećan zbog nove bebe i bilo mu je svejedno da li će to biti seka ili bata. Mada je on više voleo da bude bata, i da zajedno igraju fudbal.

Kroz tri dana Miki ga je pozvao na kafu. I on je imao novosti. Na televiziji traže da se Petar vrati. Zvaće ga uskoro direktor. Milena više nije radila kod njih. Prešla je da bude šef jedne redakcije na radiju,

Petar je rekao Mikiju da će sačekati zvaničan poziv i da mora da razmisli.

U razgovoru koji je vodio te večeri sa Cecom, oboje su zaključili da treba da prihvati posao, ako mu ponude. Privatna radnja je ipak privatna i ko zna kako će u budućnosti poslovati, a imaće dete i potreban je redovan prihod.

*****

Tara se rodila jednog divnog, sunčanog majskog dana. Petar je javio svima da je dobio kćerku, ranije je izašao sa posla i umesto u kafanu, otišao je na kontrolu. PTSP ga je i dalje mučio.

Kroz nedelju dana, kada su Ceca i Tara došle kući, došli su i Slađa sa mužem i Milan sa ženom i kum Miki..napravili su pravo veselje.

Petar je bio srećan, samo je tu sreću ometala činjenica da je Dušan bio na rekreativnoj nastavi i da nije mogao da im se pridruži.

Dušo, rekao je Ceci nedelju dana kasnije..Srećo moja, da tada nisam pao, i da nisi dolazila kod mene, ko zna šta bi bilo sada od mene.

Petre, ja te volim. Spavaj, sve je u redu, tu sam pored tebe, čuvaću te od demona koji te noću napadaju…

*****

Dušan je rastao i bio normalno dete. Jelena se udala i ponovo počela da pije. Petar je tražio putem suda, da mu dodeli Dušana jer sada ima porodicu, posao i može da ga izdržava i brine o njemu. Sud je doneo odluku u njegovu korist.

Sa Cecom je dobio još jednog sina. Otvorili su još jednu radnju na drugoj lokaciji. Prodali su taj manji i kupili veći stan. Dao je otkaz na televiziji, i planirao je da sa kumom otvori svoju radio stanicu. Nadao se da će RRA dati frekvenciju. Usput je vodio računa i o radnjama, dok se Ceca posvetila deci.

Na jednom Tarinom rođendanu, kada su se svi okupili, podsetio je Milana i Slađu kako su vršili pritisak na njega da ode u Ameriku. Smejali su se i pričali i druge anegdote kojih je bilo mnogo.

 

KRAJ

1 thought on “Daleko je Amerika, osmi deo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.