Cveće od plastike

Bilo je to u ono vreme kada je bila popularna pesma Snežane Savić “ Topolska 18″.

Marina, visoka, crnokosa devojka, imala je tada
dvadeset dve godine i glava joj je bila puna snova i ideala. Za razliku od svojih vršnjakinja koje su studirale ili bezuspešno tražile posao, Marina je već radila.

Imala je uspešnu karijeru službenice u visokoj državnoj ustanovi, a bila je i sekretar svoje stranke na gradskom nivou. Zbog svega toga bila je veoma ponosna.

Hodala je uspravno, kao manekenka. Letela je po crvenom tepihu kako su zvali deo hodnika u kome su se nalazile kancelarije Predsednika i ostalih iz vlasti.

Nije primećivala čistačice ni pomoćno osoblje. Zbog toga su joj svi zamerili, ali ona nije želela da se menja.

Ni sama ne zna zašto, ali tog dana je bila nešto melanholična. Raskinula je dugogodišnju vezu. Dečko više nije želeo da je deli sa Strankom. I tog dana je plakala na hodniku, blizu crvenog tepiha.

“ Hoćete maramicu, čašu vode da se smirite? “ obratio joj se mladić iz obezbeđenja. Pogledala ga je. Visok, zgodan, sa nebesko plavim očima. Do tada ga nije primećivala.

Odjednom je, iz njoj nepoznatog razloga, sva njena gordost nestala.

“ Da, hvala Vam, treba mi maramica. Nešto sam prehlađena danas. “ Slagala je mladića.

“ Ja se zovem Saša. Radim ovde šest meseci i divim se Vašoj energiji, poletnosti, dopada mi se vaš smeh. “ Usudio se da to sve izgovori u jednoj rečenici.

Ćutala je i posmatrala ga je. A onda je duboko uzdahnula i zahvalila mu se na maramici. “ Moram da idem, čekaju me.“

“ Drago mi je što vam je bolje“ rekao je Saša..i onda, sasvim neočekivano dodao “ Marina, da li hoćete sa mnom na piće posle posla? „

Nije razmišljala u tom trenutku i mahinalno mu je rekla “ Da.“

Potpuno bi zaboravila na piće da je on nije sačekao ispred ulaza u zgradu. “ Idemo na piće, zar ne?“

I tako je Marina, pomalo ohola, nadmena i ponosna devojka, počela da izlazi sa momkom koji nije bio na nekom položaju. Čudila se samoj sebi, ali bilo joj je prijatno sa njim.

Nastaviće se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.