Cveće od plastike, treći deo

Dva meseca pre svadbe Marina, Saša i Marinini roditelji išli su u posetu Sašinim roditeljima. Saši je bilo neprijatno zbog njihove skromne seoske kućice, zbog siromaštva iz koga je potekao.

Međutim, Marinini roditelji nisu želeli da se on oseća neprijatno i nisu iznosili nikakve komentare na račun kuće i okućnice. Sašini roditelji su ih srdačno dočekali, i od svojih skromnih sredstava lepo ih ugostili. Bili su srećni što im je sin našao dobru devojku i što se on lepo slaže sa njenim roditeljima.

Svadba je bila lepa. Marina je nosila belu venčanicu i šeširić umesto vela. I ona i Saša su bili srećni, mada se Marina brinula kako će se on navići da živi sa njenim roditeljima.

Nekoliko dana posle venčanja i svadbe, Marinu je pozvao direktor ustanove u kojoj je radila, koji je bio i njen pretpostavljeni u stranci.

“ Marina, ginula si za stranku. Radila i više nego što je potrebno. Ovde si dobar radnik, svi te hvale i vole i uvek imaš najviše ocena kada je tvoje radno mesto u pitanju. Zbog svega što sam već naveo, Izvršni odbor i ja na njegovom čelu, odlučili smo da ti damo stan iako nisi na rang listi za stanove. Udala si se i potreban vam je krov nad glavom. Znam da imaš kuću, ali bolje je da vi mladi živite sami od početka braka.“

Marina je bila zapanjena a istovremeno i srećna. Kada je tog popodneva saopštila novost Saši i roditeljima svi su bili srećni. Javili su lepu vest i Sašinim roditeljima.
Njegova majka je rekla da će uzeti kredit kako bi im pomogla u opremanju stana i dodala da ne dolazi u obzir da ne prihvate taj poklon, jer i ona i otac žele nekako da im pomognu.

Marinini roditelji su takođe finansijski pomogli i Marina i Saša su se kroz tri meseca uselili u kompletno namešten stan. Počeli su zajednički život u dvoje.

Šest meseci kasnije Marina je ostala trudna. Morala je da otvori bolovanje i da održava trudnoću. Saša je u to vreme bio predivan prema njoj. Ispunjavao joj je svaku želju.

Kada je rodila malog Luku Saša se prvi put napio i doneo joj je u bolnicu veštačko cveće. Cveće od plastike. Marini je to bilo simpatično. Nije znala da je on bio mortus pijan i da je kupio prvo cveće na koje je naišao.

Tri meseca kasnije Marina je primetila da Saša sve češće dolazi kući blago pripit i da joj tada uvek donosi cveće od plastike.
Saša je bio dobroćudan kad popije i Marina je sve to pripisivala činjenici da on još ne može da se navikne da ona više pažnje posvećuje bebi nego njemu.
Tada još nije slutila kakve je patnje očekuju.

Nastaviće se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.