Cicika

Njenu majku smo „upoznali“ sada već davne 2008. godine kada smo se privremeno preselili u gornji stan. Skočila je na našu terasu i redovno smo je hranili. Bila je tada još mala mačka. Kada smo se vratili dole, nastavili smo da je hranimo ispod terase. Postala je mezimac cele zgrade. Posle pogibije mog mačka Miće ( stradao od komšijskih pasa ) mislila sam da više nikada neću poželeti da imam mačku. Međutim..

Prošle godine se sada već stara mačka, bez repa omacila po ko zna koji put i mačiće je izvela negde u septembru. Dva su nestala. Ostalo je jedno mače. Nastavili smo da hranimo i Bezrepu i to malo mače. Pripitomilo se, i negde u decembru i januaru smo polako unosili mače u stan. Želelo je da uđe. Želelo je to mače porodicu.

Krajem januara mama je kupila posip i maca koju smo nazvali Cicika počela je da živi sa nama. Ulepšala mi je ovu zimu.

Jako sam brinula krajem frebruara, da li će se vratiti kući. Vratila se posle tri dana flertovanja sa jednim crnim mačkom.

Danas je Ciciki urađena sterilizacija i zvanično je potpisano usvojenje. Moja Cici je dobila svoju ličnu kartu-pasoš. Jeste da su joj malo pogrešili datum rođenja, ali ko mari za to.

Sutra idemo da dobije drugu injekciju antibiotika, i na kontrolu. Nadam se da će sutra bolje jesti.

Obožavam moju Ciciku, iskreno se nasmejem sa njom i volim kada mi sedi u krilu dok gledam televiziju, ili dok spava sa mnom popodne, na trosedu u dnevnoj sobi. Znam da ona voli i mamu i mene. Informisala sam se preko neta i biće još umiljatija posle ove intervencije.

Exif_JPEG_422   

Moja Cici

Kućni ljubimci nas oplemenjuju. Bude u nama ljubav i nežnost. Kao bebe su. Kao mala deca. Posle mešanca Bobija koga sam imala punih 17 godina, i posle Bete-rotvajlerke koja je bila član porodice 6 godina, počeli smo da nabavljamo cica mace. 

Moja Cicika, moja mala ljubav, trenutno je moj kućni ljubimac i ne žalim ni novac ni rad oko nje, jer uzvraća ogromnu ljubav, privrženost vlasnicima.

– Prva od par priča o mojoj Ciciki –

4 thoughts on “Cicika

  1. Tи си имала Бету, а ја имам Бленту 🙂
    Није му Блента име, али је, баш као и сви ротови кад су бебе, и он помало блентав 🙂
    Поздрав за Цицику 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.