Cicika kao bubolovac

Da li sam već negde pisala o mojoj Ciciki? Moja Cicika je mačka koja uskoro puni godinu dana. Domaća mačka, tigrasto-sive boje. U aprilu je zvanično usvojena, nakon sterilizacije i dobijanja potrebne vakcine, prve po redu.

Veterinari i ljubitelji mačaka iz mog okruženja pričali su nam kako će se Cici ugojiti, kako će spavati, biti mirna i tako dalje i tako bliže.

ALI! Moja Cicika spava kad mi spavamo. Moja Cici divlja noću po stanu. Trči kao mali poni. Igra se sa jednom igračkom do iznemoglosti. Jede umereno, nije alava.

Obožava kupatilo i kad voda lagano kaplje po njoj. Znači, mogla bi da se kupa. Međutim, u ovoj priči i klopa i kupanje i igranje su sporedna stvar. Cicika je bubolovac, tako je ja zovem.

Bubolovac-onaj koji lovi bube 🙂  To je Cici. Ne izlazi na terasu kada je tmurno i kada pada kiša. Izlazi kada je lepo i sedi tamo dok je ne zovemo na spavanje, tj igranje pre spavanja.

Kao što golubari gledaju u nebo, tako i Cicka gleda u nebo. Gleda gore i lovi insekte, bube, muve, sve redom, ne bira. Može po pola sata da gleda i strpljivo čeka kako bi ulovila bubu. Kada je ulovi, onda se igra sa njom, kao sa mišem. I pojede je na kraju.

Cicika zvana Cici, Cicka, ili bubolovac je čudo moje malo. Živo plišano stvorenje koje obožavam. Mislim da bi bila dobar lovac da je u divljini.

I za kraj ovog pisanija, njeno veličanstvo Cicika

Exif_JPEG_422

6 thoughts on “Cicika kao bubolovac

  1. Super je Cicika :D. Imam tzv kucene cicose, pa dvorisne (dodju, prodju, pojedu, popiju, neplate… :D), pa ulicne putnice namernice za koje u 99% imam granule u svojoj torbekanji (damska torba… :D). A sto vole da jure bube, muve, paukove… Nekad mi je gadno da ih gledam u tim pohodima, al’ to im je u krvi. Lovci…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.