Čekaj me, drugi deo

Posle mesec dana Anita je dobila pismo iz Milana.

“ Najdraža moja,

Nisam stigao da se javim ranije, oprosti mi zbog toga. Od Tivta do Italije putovao sam autobusom. Smestio sam se kod jedne naše porodice koja vec godinama živi u Italiji. Milano je veliki grad, žao mi je što nisi ovde sa mnom, da vidiš lepote ovog drugog po velicini grada u Italiji. Nalazi se u Lombardiji, ali to vec znaš. Oduševljen sam. Radim trenutno u fabrici koja proizvodi Alfa Romeo. Medutim, ne znam koliko cu se ovde zadržati. Još nisam pronašao stan, a razgovarao sam sa nekim našim ljudima koji planiraju odlazak u Francusku. Mislim da cu i ja tamo. Anita moja, mnogo mi nedostaješ. Očekuj uskoro pismo i paket. Ljubim te i volim. Tvoj Igor.“

Aniti je bilo neobično dok je čitala ove redove. Osećala je hladnoću bez obzira na njegovu izjavu ljubavi. Sumnju je probudio i susret sa Igorovom majkom, nekoliko dana kasnije.

Tetka Mira, Igorova majka je pozvala na kafu i kolače. Dok je sedela u dnevnoj sobi, tetka Mira se pohvalila stvarima koje je Igor poslao. “ Setio se i kafe i nekih začina, i novac je poslao i ocu džemper a meni neke bluze. Nego, nisam te zato zvala dušo moja.“ Tetka Mira se uozbiljila i zatim nastavila.
“ Kad se smesti i sredi u toj Francuskoj, teraj ga Anita da se vrati, da se venčate, pa onda idi sa njim. Ili ostanite ovde ako vam je tamo mnogo teško. Daljina je to dete moje. Može on tamo neko neku da nađe, možeš i ti ovde. A šteta je dušo da se razdvajate posle toliko godina veze.“

Anita je bila zbunjena. “ Ne znam tetka Miro. Ja ga volim. Obećala sam da ću ga čekati. Da li on tamo može da pronađe neku drugu devojku…sigurno, ali, on mene voli. Zašto bi nalazio drugu? „

“ Ja samo kažem. Za tvoje i Igorovo dobro. Nikad se ne zna šta donosi noć a šta dan. „

Po povratku kući razgovarala je o tome sa mamom. I ona je ponovila tetka Mirine reči i dodala da je ova u pravu. Nije znala šta da misli o njihovim rečima. Tek je mesec dana odsutan, kad bi pre našao neku drugu.

Bila je srećna par dana kasnije. Poštar je zvonio i smejao se. “ Deda Mraz stiže pre Nove godine! “ Ton pisma je bio nežan, sasvim drugačiji od prethodnog. Javlja joj da za pet dana kreće u Francusku, da ga tamo čeka i neki posao. Pita da li joj nedostaje, ponavlja kako ona njemu nedostaje..voli je, jedva čeka da ponovo budu zajedno.
A u paketu bluze, košulja, mini suknja, čokolade, parfem, nova ploča Bitlsa…Koliko on to novca ima, i zašto ga tako troši. Pomislila je, ali i brzo zaboravila na to, jer je ponovo, po treći put čitala pismo. Lebdela je od sreće.
Tada Anita nije ni mogla da nasluti čime se to Igor bavi i zašto tako brzo napušta posao i odlazi u Francusku.

NASTAVIĆE SE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.