BusPlus prevara

Početkom januara mediji su pozvali Beograđane- penzionere sa primanjima do 25.000 dinara, da se prijave za BUSPLUS karte, koje koštaju 407 dinara za jednu godinu.

Novi tarifni sistem je trebao da zaživi prvog februara, a do 25. januara je bio rok za predaju dokumentacije Bus Plusu.

Pre neki dan av av i mali- namerno pisano malim slovima, dakle pre neki dan njih dvojica -av i mali su održali konferenciju za štampu u kojoj su obelodanili da od novog tarifnog sistema za GSP i BusPlus nema ništa.

Do tog trenutka oko 15-20 hiljada starijih Beograđana su predali dokumentaciju. Stajali su u kilometarskim redovima da bi ostvarili pravo na povlašćenu vožnju.

Niko te ljude nije spomenuo na konferencijama za štampu.

Samo se tiho provuklo saopštenje fantomskog Udruženja sindikata penzionera u kojem stoji da se slažu sa odlukama av i malog.

Niko se nije izvinio penzionerima koji su čekali.

Ovaj problem ne dotiče mene lično, ali sve ovo pišem zbog dve meni drage osobe koje imaju penziju manju od 25.000 dinara. Njih dve su se radovale godišnjoj karti od 407 dinara, planirale su šetnju kad prođe zima.

I NIŠTA, jedno VELIKO NIŠTA!  Moraće da kupuju povlastice za prevoz od 990 dinara mesečno.

Nemaju povlastice ni u Domu zdravlja, ni u biblioteci, ni u apoteci. Za razliku od onih drugih sa velikim penzijama i dodacima koji imaju povlastice na svakom koraku.

Nepravda! Vičem kao Kalimero. Ljuta sam, a posebno me je pre neki dan iznervirao jedan član Gradskog veća koji je dao bljutav komentar vezan za penzionere.

Prolaze dani u Srbiji ovoj. Zemlji u kojoj caruje nepravda na sve strane. Ovaj tekst, kao i još mnogi drugi koji se bave stanjem društva u Srbiji, biće svedočanstvo o jednom vremenu.

8 thoughts on “BusPlus prevara

 1. Исто ово је и мене страшно изнервирало. И не само ово.
  Докле више играња са људима, са судбинама, са животима…
  Ужас!

 2. Kao pojedinci malo, zapravo ništa ne možemo da uradimo, ali ukoliko bi svi digli glas, to bi se čulo. BUSPLUS postaje jedna ružna priča i nerviram se svaki put kad pomislim šta su uradili narodu koji je stajao danima u redu.

 3. Rado, naravno da ste u pravu, obzirom na temu izražavali ste se vrlo obzirno i uzdržano.

  U celom tom zamešateljstvu mene najviše čudi tih 15 – 20.ooo ljudi, koji su čekali u redovima, po nimalo naivnom januarskom vremenu, a onda, kada je neko rekao puj pike ne važi – muk. Ćutanje…Spuštene glave čekaju i dalje šta će ih novo snaći. E, njih bih išamarala, kada dozvole da neko tako pravi budale od njih, a oni – ni glaska. Još bi izgleda trebali da se izvinu što su zauzimali prostor i gnjavili one nesrećne šalterske radnike. Da kleknu….Da kažu tom nekom kako samo nastavi i dalje. Nema toga šta mi možemo izdržati.

  Svako ima vlast kakvu zaslužuje, ako nema petlju da je menja!

 4. Mislim da je bus plus najveća glupost koju su izmislili, ali ovo poigravanje sa ljudima je stvarno sramota. I džaba nama da se bunimo, kad je odluka na njima, a oni rade šta njima odgovara. Tuga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.