Bus Plus maltretiranje

Istekla mi je BusPlus kartica i danas sam želela da je zamenim. Za svaki slučaj proverila sam šta sve treba od dokumentacije na njihovom sajtu.

Malo je falilo da me udari srčka. Zato što imam cerebralnu paralizu dobijam besplatnu karticu za prevoz. Da bih ostvarila ovo pravo treba mi:
1. Iz Doma zdravlja overen izvod iz kartona u kome stoje podaci -JMBG, šifra bolesti, latinski naziv bolesti i mora da bude overen od strane lekara.
2. Overena kopija Rešenja o potpunom gubitku radne sposobnosti, overena kod notara.

Treba znači da idem i u DZ i kod notara i u BusPlus. Na tri mesta. Hodam sa štapom i teže se krećem. Ali se krećem.

Šta da rade oni u kolicima? Šta da rade ta lica sa cerebralnom ukoliko nemaju nekoga ko će im završiti posao kod notara i u Domu zdravlja?

Zvala sam BusPlus i oni kažu da tako stoji u njihovom Pravilniku.Pravilnik BusPlusa ne stoji na sajtu i nedostupan je javnosti.

Ovo je čisto maltretiranje ljudi i onemogućavanje da se ostvare  prava koja su im data.

2012.godine je bio drugi Pravilnik i procedura je bila jednostavna. Dovoljno je bilo pokazati ličnu kartu i nalaz specijaliste i to je bilo sve.

Da li je novi Pravilnik uveden zbog mogućih manipulacija sa tim besplatnim karticama?

Teško da neko ko ima cerebralnu paralizu, dečiju paralizu ili neku vrstu plegija može da manipuliše. Vide se kod mnogih fizički nedostaci, a kod nekih i fizički nedostaci i psihološki problemi ( sa govorom, mucanjem i sl.).

Ogorčena sam. Ljuta. Besna.

Nisam besna samo zbog sebe, već zbog svih onih koji moraju ovako da se maltretiraju kao ja. Ovo je na neki način diskriminacija invalida.

Ne verujem da ovaj tekst može da promeni nešto u samom Bus Plusu ali možda će nekome pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.