Beogradska senior kartica

Pre nekoliko dana čelnici Beograda predstavili su najstarijim sugrađanima Beogradsku senior karticu sa kojom mogu da ostvare popuste u apotekama, ustanovama kulture, restoranima, privatnim ordinacijama i privatnim Domovima zdravlja, a mogu čak i da iskoriste popust pri kupovini pogrebne opreme.
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti oglasio se i obavestio Gradsku upravu da krši Zakon time što pravi evidenciju korisnika te kartice.
Pored kršenja Zakona ovaj potez gradskih vlasti diskriminiše žitelje Novog Beograda koji ne dobijaju tu senior karticu, kao i stanovnike ostalih opština i gradova u Srbiji koji takođe ne dobijaju karticu sa popustima.

Da se osvrnem i na praktičnu primenu ove senior kartice. Pitam se da li će penzioneri sa najnižim primanjima moći da koriste popuste u privatnim lekarskim ordinacijama, ili u restoranima? Odgovor je jasan. Narabno da neće moći da je iskoriste.

Da li penzioneri idu u pozorište i koji je procenat penzionera članova biblioteke? Mali procenat i to onih sa većim penzijama.

Penzioneri su pored samohranih roditelja i osoba sa invaliditetom najugroženija grupa stanovništva. Jedva imaju za lekove i račune. Čekaju akcije u supermarketima kako bi bar malo popunili svoje frižidere.

I kome je onda namenjena ta beogradska senior kartica? Onima sa dubljim novčanikom kojima popusti i ne znače mnogo.

Ovo je još jedna manipulacija gradskih vlasti. Obzirom da nezakonito prave spisak korisnika kartice jasno je da su manipulacije sa tim ljudima moguće.

Penzioneri, razmislite koliko će vam ta senior kartica STVARNO olakšati život. Razmislite pre nego što stanete u redove.

I na kraju, ovo je samo još jedna predizborna šarena laža, u cilju prikupljanja sigurnih glasova. Ne zna se tačan datum održavanja izbora za gradonačelnika i odbornike Skupštine grada Beograda. Krajnji rok za izbore je mart 2018.godine.

Ilustracija preuzeta sa interneta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.