26.12.2015.

Uozbilji se. Ovo su ozbiljna vremena a ti bi da nesrećno voliš i tuguješ. Nema bre vremena za tugu, a ni za ljubav.

Danas je uhapšeno osamdesetoro ljudi. Istraživali su njihova dela korupcije od 2004 do danas! Sve nam je to lepo servirao Gospodarev prvi u srcu.

Puževim koracima su uspeli da ih istraže, uhapse i sada će njih tridesetdevetoro biti procesuirano. Ej bre, pa to je uspeh Vlade!  Ostale će da puste, uhapšeni su greškom. Kao nekad u „Sablji“.

Kada će odgovarati Bata keramičar, Đuka moler i njima slični? Hoće li istraga o njihovim delima trajati deceniju i par godina, kad dođu na vlast neki drugi? Ili će ti drugi biti brži od puževa i kornjača.

Osvesti se narode. Prodaju ti šarene laže pred izbore. Već su najavili povećanje plata i penzija, a to blagostanje u 2016.godini najavljuju i astrolozi. I oni su kupljeni, možda i oni kleče.

Aman ljudi, kakvo povećanje kućnog budžeta kad gorivo poskupljuje prvog dana januara, a za njim kreće talas poskupljenja?!

Nema vremena da se tuguje i zaljubljuje. Može da se dozvoli taj luksuz na sam dan dočeka, posle ruske salate, torte i neke žestine..da malo plačemo, volimo, čeznemo..Dovoljno dan, dva.

Zatim treba da se PROBUDIMO!

Znam, svi će spavati. Zalud moje molbe, i oni stihovi pesme „Vostani Serbie“. Spava se u toplim sobama, i miri sa sudbinom da će februar biti finansijski težak.

Narod se ponaša kao i vlast. Koracima jednog puža želi promene.

Nema više one energije. I šta vredi pisati na Fejsu, na blogovima, na video blogovima držati govore, kada narod živi u strahu. Plaše se Bate, prvog u srcu, onog molera, plavuše koja može da ugasi svetlo, i njima sličnih.

Sve je postalo gadno i bljutavo, pravo napreDNO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.